fredag 27. april 2012

Hofteleddsdysplasi.



Torsdag 26 april ble en litt anderledes dag enn det jeg trodde da jeg stod opp. Kl 11 skulle jeg være på Ullevål sjukehus med Julie for en sjekk på hoftene hennes. Hun har blitt følgt opp siden hun ble født av leger pga vi har hoftedysplasi i familien. Emma ble også følgt opp frem til hun var 17 måneder. Hele tiden har vi vist at den ene hoften til Julie har vært litt trøblete, men aldri fått noe beskjed at det skal behandles på noe måte. Siste kontrollen vi var på i mars ble hun så og si friskmeldt av legen. Legen sa hun var en liten spurv, men sterk som en okse.. Jeg var evig glad for at alt var i orden og hun skulle slippe noe behandlig og at kroppen skulle få ordne opp selv.

Men i går da vi var på ny kontroll stusset legen over at ikke det var noen forbedringer i venstre hofte i det hele tatt. På ultralyd bilde så man skjevheten som alltid hadde vært der. Legen bestluttet å ta et Røntgen bilde for å se helt klart hva som var galt. På røntgen bilde så man klart at det var noe som ikke stemte, så jeg fikk beskjed at Julie skulle bli lagt i pute...

Jeg var ikke forberdet på dette i det hele tatt og følte regelrett at hele verden raste. Da sykepleieren tok på Julie puta kjente jeg at det svartnet for meg. Hele den bitte lille jenta mi forsvant. De prøvde å få henne oppi vogna, men det gikk ikke de sa sa at beina måtte bare stikk opp av beggen. Jeg trodde virkelig at alt dette var en drøm. Følte meg helt lammet klarte ikke å si noe og jeg viste viss jeg sa noe ville tårene strømme. De tok av Julie puta og så fikk jeg beskjed om å komme tilbake på fredagen for da hadde de bedre tid til å vise meg hvordan jeg skulle ta på puten og jeg skulle få den informasjonen jeg trengte.. Jeg nikket høligt, fikk puten i hånden og kom meg ut. Emma kom springende etter med teppet sitt og lurte fælt på om hun kunne få tutti for hun ville kvile. Jeg fikk sett Emma i vogna og kom meg ut.

Ringte Terje 10 ganger minst, kom bare til telefon svar, Typisk! Det var dråpen, plutselig ble Oslo veldig stort og jeg veldig liten og veldig veldig alene. Hadde 100 spørsmål, men  ingen kunne svare meg og ingen å snakke med. Mitt verste øyeblikk som mamma!! Det som satt meg litt ut var da jeg var å tok røntgen bilde så sa legen som tok bilde til meg at pute var den beste løsningen for barn med hoftedysplasi, men det var barnemishandling, HVA!!!!... hvem i sine fulle fem sier det til en mamma som står og ventere på å få vite om hennes datter skal legges i pute eller ikke.

Etter at jeg fikk summet meg og klarte å sende en mld til May Lis som har en sønn som har hatt pute i ca 5mnd og hun ringte meg, ble verden mye mye bedre. det var godt å få snakke med noen som kunne fortelle meg hva jeg skulle gjøre og hvordan jeg skulle ta fatt på den tiden som var foran oss. Jeg vet veldig godt at Julie ikke har vondt av denne puten, det er heller jeg som synes det ser helt forferdelig ut. Jeg synes det ser ut som en tvangstrøye, hun kan ikke bevege seg slik som hun vil. Jeg er irritert på hvorfor hun ikke kunne fått pute med en gang hun så hadde hun snart vært ferdig med den.

Men etter snakt med folk som har hatt barn med hoftedysplasi og vært på ullevål idag så er jeg evig takknemelig for at Julie ligger i pute nå og ikke måtte ha blitt lagt i gips eller skinner når hun skulle ha begynt å gå. Hun skal ha puten til begynnelsen av juli, nye røtgen blir tatt da så får vi se om hun er bedre eller om hun må ha den på noen mnd til. Mellom 3 til 5 mnd regnet legen med at hun måtte ha puten på. For denne hofte feilen som Julie har kan man ikke kjenne ved å ta på hoftene og på utralydbildene kommer ikke feilen tydelig nok frem. Hadde ikke legen bestemt at et røntgenbilde skulle tas ( tar ikke røntgen av barn før de fyller 6 mnd egentlig pga stråling)hadde ikke feilen blitt oppdaget før hun begynte å krype eller gå. Legen sa i dag at det var nesten 100 % sikkert at vi ville aldri merke eller se på henne at hun har hatt en hofte feil når hun blir behandlet så tidlig iforhold til viss de hadde oppdaget det ved  1 års aldren.

Har tatt av beggen på vogna og tatt i bruk sportsbeggen, har bygget opp slik at hun har god støtte for rygg og hode og beina som stikker rett ut. Synes det ser noe brutalt ut, men men vender meg vel til det om noen dager.

Nå skal helgen nytes og vi venter fint fint besøk av beste Lene. Gleder oss kjempe masse til du kommer.

Ha en fin fin helg alle sammen♥♥


onsdag 25. april 2012

Tenk at...

 Det er ikke alltid jeg kommer på eller tenker på hvor heldig jeg er, som får være sammen med jentene våre hele dagen. Ja, det er travelt og mange ganger er jeg så sliten at jeg føler jeg sover på vei inn til soverommet:0) Dagelig får jeg spørsmål om jeg virkelig ikke har en aupair eller spørsmål om hvorfor jeg har valgt å ha begge hjemme. Jeg ønsker og bruke så mye tid jeg kan sammen med de to stjernene mine. De blir så fort store og før vi vet ordet av det er de konfirmanter. For fire år siden kunne jeg ikke tenke meg unger, men jammen snudde det fort. Er så uendelig glad i disse to herlige jentene og gleder meg over hver dag jeg får tilbringe sammen med dem. Det er etter dager som denne når jeg er utmattet etter 14 timer med mating, bleiestell, lek og morro, at jeg kikker på mine sovende stjerner og jeg må klype meg i armen, for livet det er ganske bra♥♥♥
Min søster har bloggen min glede har lagt ut dette diktet som jeg synes sier alt. Det er bare nydelig. ( har litt å lære av henne når det gjelder kreativitet innenfor bilde redigering;0) Når jeg får kamera tilbake skal jeg virkelig begynne å knipse;0)
 
 
Tenk at

Et lite frø blei sådd.
Det va ei kjærlighets-spira.
Så livskraftig og god tok du vandringen fatt.
Lite viste du då om alt du sko møta.
Beskytta og varm ved mammas hjerte du låg.



 
Tenk at du har blitt
så utrulig fine.
Tenk at du e min - ein del av meg.
Tenk at du har blitt
så utrulig goe.
Tenk at du e skapt ut av kjærlighet.




Ein dag va det tid
å gå frå mørket te lyset.
Et nytt liv tok te - men du va skapt just for det.
Og nå ligge du her tett ved pappas sitt hjerta.
Eg ska vokta deg igjennom alt det livet gir.




Av:
Kurt Johnny Haaland
Go natt alle sammen♥

mandag 23. april 2012

Stil og farger

Jeg søker nette og interiørblader for ideer og inspirasjon til hvordan jeg skal ordne og fikse i lille villaen vår. Jeg har valgt å holde meg til grått og hvitt i huset når det gjelder farger invendig. Kjøkkene er hvitt herregårdskjøkken med sort benkplate,  jeg heller mot hvite fliser på veggen, men den avgjørelsen trenger jeg heldigvis ikke ta enda. Gulvet håper jeg og tror er noe i eike familien. Hadde en veldig STERK drøm om å ha eike grått gulv, men pga trappa går gjennom stua så går ikke dette. Jeg får ikke grå eike trinn i trappa, dette ikke er mulig fra fabrikkens side. Jeg vil ha samme farge i trappa og på gulve, da jeg synes det skaper en mer helhet. Pirk pirk!!

Vi har vært over alt å sett på gulv, men siste ord i saken har faktisk Terje..... Han skal legge gulvet før jeg kommer til stavnger (er litt nervøs)! I gangen skal vi ha fliser i en mørk farge, om de blir fikantete eller rektangulære vites ikke. Terje skal handle også disse før jeg ankommer. Men har sagt hva jeg liker så får se om han hørte etter, eller om det gikk over hode hans;0)


 I dag kjøpte jeg en badematte på H&M life ganske så fornøyd med den. Den skal absolutt være med på flytte lasset vestover:0)
Legg til bildetekst


 nye huset også.






















Skal ha nye kaffekopper og service til frokost og middag, har heldigvis spart en liten pengepott til slike invisteringer. Nytt kjøkken bord og stoler må også anskaffes, har veldig lyst på dette bordet fra Ikea som ikke tar så stor plass. Liker veldig godt rundebord, å med grå stoler hadde dette blitt helt kanon. Får bruke sommeren til å jakte rundt på noe som kan være aktuelt for oss:0)

LIATORP Spisebord IKEA Tilleggsplaten oppbevares lett tilgjengelig under bordplaten når den ikke brukes.
  Har pusset og fikset på en spisegruppe tidligere, men det var heftig mye arbeid så velger nok noe enklere denne gangen. Synes det er veldig kjekt å leke møbelsnekker, men dette spise bordet og stolene tok lang tid og var mye arbeid. Pussing, grunning, maling, av med stoff og nagler og på med nytt stoff. Hadde litt prøving og feiling med kantebånd, men tilslutt fant jeg et som jeg likte veldig godt. Synes det ble knall bra når jeg var ferdig;0)
De ble sogt med god fortjeneste;0)




Angrer litt nå at jeg ikke beholdt de to stolene med armer som jeg kunne brukt i gangen nå. Men jeg har funnet et annet alternativ til de som liker å sitte og ta på seg sko;0) Så får jeg litt plass til luer og votter og den slags under benken. Håper den ikke er for stor hehe må kankje få bygg mester bob (Les: terje) til å snekre en viss denne blir for stor i gangen:0)


 



Mye gøy å ta tak i, gleder meg veldig til å få dille og dulle in our new home;0) Weeee!!

En liten drøm

Rekkehus på felt B10 + B12 Slik ser baksiden av Rekkehuset vårt ut:0) 

Endelig, nå er det ikke lenge til drømmen er en virkelighet. Har så lenge ønsket meg et lite hus med en ute plass. Har beste samboer som jobber døgne rundt for at vi skal få et fint hjem, sender han de krefter og tanker jeg kan fra oslo♥ Litt rart å sitte her og føle at jeg ikke gjør noe fornuftig, ikke at jeg ikke gjør noe... To unger alene er bare herligt haha.. Utrolig nok så ser det ganske så bra ut her i kåken, emma hjelpte til  med rydding før hun masjerte i seng. Hun tømte ut alle perler ut over stue gulvet da jeg foreslo at hun skulle legge seg, det fikk hun rydde opp i selv ( med god hjelp av mammaen):0)

Julie ligger fortsatt våken her, idag ville hun ikke legge seg, pleier å legge seg i 7-8 tiden uten noen problemer, men ikke idag. Så nå ligger hun under baby gymmen og koser seg. Titter litt på 71 grader nord inni mellom. hehe!! Hun vokser bitte litt for hver dag, i dag er hun faktisk 4 mnd. Skal på rønken på torsdag av hofter og så blir det en vekt kontroll i neste uke. Hun har alltid vært noe mindre enn storesøster var på samme tid. Men hun gulper en del og det kan bli både to og tre skift før vi kommer oss ut dørene. Noen dager er verre enn andre, håper det snart gir seg. Har vel aldri vasket så mye klær noen gang!!! 4 mnd og ikke 6 kg enda var vist noe i minste laget så nå skal hun følges opp så får vi se hva som skjer. Finnes en mal for alt her i livet;0)

Har desverre ikke kamera for tiden, da vi glemte det igjen i stavanger i påsken. Vi hadde et lite kjekt et her i oslo, men det har emma gjemt på en veldig lur plass!!!!

Ha en fin fin kveld alle sammen:0)





mandag 16. april 2012

Lek og morro.

Hei hei har vært litt stille på blogge fronten pga påske. Påsken tilbrakte vi i stavanger, kjempe kjekt å treffe venner og familie igjen. Dere er alle så fryktelig savnet her i storbyen. Påskeaften brukte vi til å velge ut farger og sjekke gulv til rekkehuset vårt. Ikke lenge igjen nå før vi står med nøkkelen i hånden og kan flytte inn:0)

Har faktisk ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å komme hjem i eget hus, magisk!! Forrige uke gikk med på å vakse leilighet og komme i orden med klesvasken. Vaskemaskinen og tørketrommelen går døgne rundt om dagen:0)

Emma herjer mer og mer for hver dag som går. Virker som hun over natten plutselig kommer seg opp over alt, plutselig var hun på vei opp på stuebordet i neste øyeblikk besteg hun kjøkkenbordet. Hehehe en fantastisk fase hun er i nå. Nye ord kommer hver uke, bare gøy gøy. Vist dere noen gang får anledning til å være hjemmeværende lengre med barna så gjør det. Det er slitsomt til tider, men den dyrebare tiden de er små kommer aldri tilbake.

Julie er snart 4 mnd, ein liten spurv er hun enda, med lopper i blodet. Hun har blitt ny på håret etter påsken hehehe. Hun har hatt en liten hanekam og to flekker med hår i nakken. jeg tok en sjefs avgjørelse her om dagen og tok saksen fatt og klippet vekk alt sammen. Hun er jo helt perfekt med sine skinnene blå øyne og fantastiske smil. Aldri har jeg sett en baby smile så mye, aldri dårlig humør på den jenta:0)

Her kommer et lite bilde dryss av litt av hvert som vi har vært ute på siden påske.





 

På mandagene er det sang og musikk som gjelder for oss, det synes emma er veldig kjekt. Hjemme har vi sang stund hver dag når vi ikke går i barnehagen eller er på babysang. Da rigger vi oss til i prinsesse telte og så synger vi alle sangene vi kan og har ulike leker som også lille Julie får være med på. Gjelder og ikke kjede seg;0)

Vi glemte kamera desverre da vi var på påsketur, så bildene er ikke av beste kvalitet. Satser på at vi får det tilbake om ikke alt for lenge. Ellers har det skjedd noe kjekt i min hverdag, kommer tilbake til det i slutten av uken:0)